Hibák megelőzése (video)

Hogyan előzhető meg a mélykút szivattyú meghibásodása? (video) 

A szokásos (rém)történet a következő: Nyáron, a legnagyobb hőség idején megszűnik a vízellátás, leáll az öntözés, stb. Hol van a baj?

Nincs áram? Elszakadt a kábel? Elfogyott a víz? Elromlott a szivattyú? De hát én mindent úgy csináltam, ahogy kell! Vagy mégsem?

Ha tönkremegy egy búvárszivattyú, szinte kivétel nélkül üzemeltetési problémákra vezethető vissza a hiba

A búvárszivattyú gépkönyve tartalmazza ugyan a helyes használat szempontjait, de a használati utasítást – valljuk be – sokszor csak utólag olvassuk el. Ha valaki mégis becsületesen áttanulmányozza a leírtakat, előfordulhat, hogy nincs ideje, energiája, megfelelő szakértelme az ideális működési feltételek biztosításához. Ráadásul:

A búvárszivattyú helytelen használata a kutat is tönkre teheti

Túl sűrű ki-be kapcsolás esetén a kút élettartama jelentősen csökkenhet.

A szivattyúk meghibásodásának 99%-a elkerülhető

megfelelő, valóban hatékony szivattyúvédelem használata esetén. A bolti forgalomban kapható motorvédő berendezések csak részmegoldást nyújtanak, az általunk javasolt eszköz használatával viszont hatékonyan védhetjük meg mind a motort, mind a szivattyút (a hidraulikus részeket), mind a kutat az esetleges meghibásodásoktól.

Szivattyúvédőnk az alábbi problémák esetén avatkozik be (zárójelben az elkerülhető káresemény)

  • fáziskimaradás (két túlterhelt tekercs leég.)
  • túláram (mindhárom tekercs sérül)
  • szárazon futás (a pumpatest, majd később a motor is károsodik)
  • kábel beázás (zárlat keletkezik)
  • sűrű ki-be kapcsolás (a motor tekercsei melegszenek, a kút károsodhat)

Nem kell találgatni, hogy mi okozhatta a hibát

A motorvédő kijelzi, miért állt le a motor, ennek köszönhetően sok esetben nem kell kivenni a kútból a búvárszivattyút, mivel a szükséges hibaelhárításnak ez nem feltétele.

A tapasztalat az, hogy a felhasználók az üzemeltetési szabályokat sok esetben figyelmen kívül hagyják, legyen szó akár profiról, vagy éppen kezdőről. Az általunk ajánlott szivattyúvédő berendezés észlelve a problémákat, a sikeres beavatkozás révén jelentősen megnöveli a szivattyú élettartamát. Különösen igaz ez a Franklin motorral szerelt búvárszivattyúkra, mely motorokat nagy igénybevételre, hosszútávú használatra terveztek. Vevőink nagy megelégedéssel használják folyamatosan fejlesztett szivattyúvédő-modulunkat.

Mennyibe kerül?

Attól függ, mekkora a motor teljesítménye. Kedvező az árfekvése, általában véve jóval olcsóbb, mint egy új motor ára. Kattintson ide és a pontos adatokért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Login